Primele autocare pline de căpşunari, au trecut în această dimineaţă vama Turnu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpșunarii se întorc în țară
Căpșunarii se întorc în țară

Se întorc cu bagajele pline cu daruri pentru cei dragi şi se miră că în România se mai vorbeşte şi acum despre criză. Românii plecaţi la muncă peste hotare au început de astăzi să se întorcă în ţară, vămile devenind din ce în ce mai tranzitate.

Apropierea sărbătorilor de iarnă suprasolicită forţele de ordine, care au emis mai multe recomandări pentru a evita aglomerările de la punctele de trecere ale frontierei române.

Căpşunarii au revenit acasă cu banii câştigaţi în Italia şi Spania. Dacă anul trecut se plângeau că nu prea au de lucru, din cauza crizei, acum lucrurile s-au schimbat. „Am reuşit să adun nişte bani după un an de muncă. De cheltuială am cam 1000 de euro, dar am şi rezervă zece mii de euro. Nu e rău. Anul ăsta a fost mai bine ca anul trecut”, a spus la intrarea în ţară Vasile Stoica, un arădean plecat la muncă în Spania.


 
Profit pentru firmele de transport

Căpșunarii se întorc acasă

Firmele de transport se bucură de valul de români din perioada sărbătorilor de iarnă, iar şoferii spun că autocarele sunt pline. „În perioada asta vin foarte mulţi români acasă. A trebuit să suplimentăm numărul de autocare. Pot să spun că se dublează numărul călătorilor faţă de celelalte perioade ale anului”, a explicat Mircea Butoi, şofer.
 
Munca departe de casă a făcut întoarcerea acasă plină de emoţii. Mulţi nu şi-au văzut familiile de mai mulţi ani. „Au trecut cinci ani de când nu am fost acasă. Iar acum mă duc acasă cu cadouri, mai ales pentru copii. Am bagajele pline cu jucării şi dulciuri”, a spus Alexandra Stancu.


 
Şi pentru că vin sărbătorile, căpşunarii au venit în ţară încărcaţi de cadouri. „Le ducem ce putem şi noi. Ceva specific din Italia, un vin bun, un cozonac italian, iar la copii dulciuri şi jucării. De abia am aşteptat să venim acasă să tăiem porcul. Am fost tot drumul cu gândul la carnaţi şi  şorici. Chiar dacă în Italia avem de toate, parcă tot mai gustoase sunt mâncărurile de acasă”, a spus Ioan Marcu, stabilit în Italia.




Căpșunarii se întorc acasă
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite