Primăria a atras fonduri europene de milioane de euro pentru un monument istoric greșit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricii aduc probe din care rezultă negru pe alb că lucrările sunt făcute la o altă clădire decât cea care e considerată monument istoric.

Cusau fără acte notariale, lucrările la clădirea Preparandiei, prima școală de dascăli din Ardeal, continuă. Scandalul, care a izbucnit recent între municipalitate și istorici, scoate la suprafață nereguli grosolane care sunt trecute însă cu vederea.

Deși s-au scos extrasele de Carte Funciară abia după ce lucrările au fost déjà demarate din care rezultă că fondurile europene pe care municipalitatea le-a obținut pentru reabilitarea clădirilor monument istoric sunt investite într-un mod eronat, nimeni nu își asumă  responsabilitatea pentru această greșeală.

În timp ce Primăria Arad a atras fonduri europene pe care le investește în renovarea clădirii cu nr.13 de pe strada cu același nume, actele spun că prima școală de dascăli nu a fost nicidecum înființată acolo, ci la numărul 15.

 “Din extrasele CF rezultă că clădirea Preparandiei a funcționat într-o altă clădire decât cea restaurată acum și care urmează să fie muzeu, din câte am înțeles”, spune istoricul Doru Bogdan, cel care a scos la iveală documentele clădirii.

Citește mai multe despre aceste dezvăluiri în săptămânalul ADS Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite