Prima pistă artificială de canotaj din ţară răsare lângă autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima pistă artificială de canotaj din România se va construi în apropierea centurii ocolitoare în regim de autostradă. Mai exact, groapa din care s-a va luat pământul pentru baza autostrăzii ar urma să fie transformată în lac artificial cu pistă de canotaj.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria Arad a cerut încă din 2009 de la Ministerul Apărării Naţionale pentru domeniul public al oraşului aproximativ zece hectare de teren, unde a funcţionat un poligon militar.

Deşi iniţial pista de canotaj ar fi trebuit să fie va fi dată în folosinţă în acest an, dată la care în 2009 se vorbea că va fi gata şi centura, aceasta va fi gata doar la anul. „Lucrările la pista de canotaj vor începe imediat după primirea avizului de la Agenţia Naţională de Resurse Minerale, urmând să fie finlizată anul viitor”, a spus edilul Aradului, Gheorghe Falcă.

Ideea unei piste artificiale de canotaj datează încă din 2009 şi va avea 2,2 kilometri lungime şi o lăţime de 130 de metri cu opt culoare. Aradul ar urma astfel să aibă o asemenea pistă după ţări ca Franţa, Mexic sau Germania.

Pista va fi administrată de Federaţia Română de Canotaj. Câteva terenuri de sport şi baze de agrement, realizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad, vor apărea în apropierea pistei.

Lacuri pentru pescari

La Ghilin, în curând se va trece la amenajarea bălţilor, o altă zonă de agreement care va răsări la marginea oraşului.  Alături vor fi construite căsuţe de lemn pentru închiriat şi zone amenajate pentru pescuit sportiv.

La finalizare, zona va fi administrată de o asociaţie de pescari sportivi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite