Previziuni sumbre în privinţa locurilor de muncă pentru anul 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină criză economică Arădenii încearcă să se orienteze asupra unor job-uri care să le ofere siguranţă şi venituri decente. În momentul de faţă majoritatea firmelor care mai fac angajări sunt cele cu profil industrial, care aleg muncitori necalificaţi în detrimeniul celor cu studii superioare.

Tinerii absolvenţi arădeni au şanse tot mai mici sa îşi găsească un loc de muncă în domeniul dorit, datorită numarului limitat de posturi  şi a condiţiilor drastice de selecţie.

Mai mult, statul a sistat şi fondurile alocate pentru cursurile de recalificare profesională destinate şomerilor.  “Datorită crizei economice statul se află în incapacitatea de a finanţa în continuare aceste cursuri de recalificare profesională. Suntem cu toţii în aşteptare de noi decizii” a declarat un operator al A.J.O.F.M. Arad.

Conform unei agenţii de recrutare şi resurse umane din Arad, numărul de angajări a scăzut îngrijorător în ultimul an şi nici nu se preconizează o creştere în viitorul apropiat. “În momentul de faţă un număr foarte mic de companii au apelat la serviciile de recrutare, fapt datorat în totalitate crizei economice accentuate de la nivelul ţării noastre. Predominant în judeţul nostru cele mai căutate locuri de muncă sunt paradoxal cele de muncitori necalificaţi, confecţionere, agenţi de pază care sunt plătite cu sume cuprinse între 600 şi  1000 de ron” a declarat Radu Brădean, inspector de resurse umane.
  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite