Prețurile mici și condițiile bune sporesc interesul pentru localități limitrofe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartierele rezidențiale din preajma Aradului continuă să crească
Cartierele rezidențiale din preajma Aradului continuă să crească

Din ce în ce mai multe zone rezidențiale au răsărit în localitățile situate în imediata apropiere a Aradului. Fie că e vorba de cartiere pentru tinerii până în 35 de ani sau de terenuri luate de dezvoltatori, construcțiile cresc în ciuda crizei.

Din ce în ce mai mulți arădeni își îndreaptă atenția spre localitățile limitrofe Aradului pentru achiziționarea unei case sau a unui teren pentru construcții. Primăriile din zonă, s-au adaptat și ele cerințelor punând la dispoziție loturi de teren special cu această destinație. Nu există ședință de Consiliu Județean pe a cărui ordine de zi să nu fie câte un proiect de hotărâre privind aprobarea unui PUZ pentru zone de locuințe și funcțiuni complementare.

Prețuri mici și condiții bune

Cei ce au optat pentru o astfel de soluție la problema locativă, se declară mulțumiți de alegerea făcută. ”Am luat în urmă cu un an de zile o casă în gri, cu parter și etaj, un lot de teren de 500 de metri pătrați în total, în  Vladimirescu, pe partea stângă cum intri dinspre Arad, în zona în care acum se construiește de zor. Sperăm ca de Crăciun să ne mutăm, dacă și vremea ține cu noi”, a declarat Mihai Munteanu, un proprietar din Arad. Acesta susține că întreaga afacere l-a costat sub 50.000 de euro, ceea ce în oraș era aproape imposibil de realizat.

”E adevărat că nu suntem în oraș, dar am constatat că lucrând în zona Aradul Nou, ajungem mai repede de aici, pe centură, la locul de muncă, decât din Vlaicu, unde locuim deocamdată”, a mai adăugat acesta.

Livada şi Sânleani în topul preferinţelor

Alți arădeni au preferat localitățile de la ieșirea spre Oradea: Livada sau Sânleani. ”Ne-am cumpărat casă aici, în Livada, în urmă cu doi ani și am ieșit foarte bine ca și bani. În plus ne bucurăm de liniște și aer curat, la doar 5 minute de oraș”, spune și Magda Răzman, o altă arădeancă.

Simțind tendința arădenilor de a fugi de oraș, fără însă a se îndepărta foarte mult de acesta, primăriile localităților din jurul Aradului au parcelat suprafețe considerabile pentru noi zone rezidențiale. Este cazul primăriilor din Vladimirescu, Horia, Livada, Sânleani, Zădăreni și chiar Fântânele. Pe lângă aceste loturi, primăriile au mai acordat și suprafețe de teren pentru tinerii căsătoriți sub 35 de ani, conform legislației în vigoare.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite