Izolarea termică a blocurilor din Arad a intrat în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii vor urca în curând pe schele pentru lucrările  de izolare a blocurilor
Muncitorii vor urca în curând pe schele pentru lucrările de izolare a blocurilor

Pentru 43 de asociaţii de proprietari au fost întocmite deja proiectele tehnice de reabilitare termică. În această lună primăria va scoate la licitaţie şi execuţia lucrărilor plătite de Ministerul Dezvoltării, administraţie locală şi proprietari.

Veşti bune pentru arădenii care nu s-au speriat de cheltuiala cu izolarea blocurilor în cadrul programului iniţiat de Ministerul Dezvoltării în parteneriat cu autorităţile locale. Proiectele tehnice pentru reabilitarea termică a blocurilor, depuse de cele 43 de asociaţii de proprietari, au fost finalizate şi au ajuns la Primăria Arad.

Mulţi au fost, puţini au rămas

Chiar dacă anul trecut au fost incluse în program 58 de blocuri pentru care s-au realizat şi aprobat de Consiliul Local studiile de fezabilitate, un sfert dintre asociaţiile de proprietari s-au retras din cauza costurilor ridicate.

„Pentru cele 43 de asociaţii urmează să se organizeze licitaţia de execuţie şi anul acesta să se şi realizeze reabilitarea termică. Costurile vor fi suportate în proporţie de 50 la sută de stat, 30 la sută de autorităţile locale şi 20 la sută, de proprietari”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Proprietarilor de apartamente din program le revine o contribuţie de 600, până la 990 de euro de familie, în funcţie de suprafaţa care trebuie reabilitată. „Am prieteni care şi-au izolat apartamentele şi au cheltuieli mai mici cu aproape 40 la sută faţă de noi. Aşa că merită să dăm 800 de euro”, a spus Adam Rogoz, un arădean care locuieşte în Micălaca.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite