Arad: Pregătiri pentru sărbătoarea fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aradul se pregăteşte pentru un moment special. Pe 15 august 1899, în oraşul de pe malul Mureşului s-a jucat primul meci oficial de fotbal din România.

Nume de prim-rang din fotbalul arădean - Gheorghe Vaczi II, Gabor Biro şi Flavius Domide – au anunţat o serie de evenimente care vor marca cei 110 ani. În primul rând, într-un meci al amintirilor, UTA anilor 1980 va întâlni vechea rivală Poli. “Timişoara reprezintă şi prietenul şi duşmanul nostru, deci ne aşteaptă un spectacol. Vor fi prezente nume importante de ambele părţi”, a spus Vaczi.

Se lansează o carte-document
În acelaşi context va fi lansată o lucrare complexă, scrisă de un colectiv coordonat de profesorul Tiberiu Ţiganu. “Istoria ilustrată a fotbalului arădean” are trei volume, primul urmând să fie în librării din 15 august. “Este dedicată oamenilor care au făcut din fotbal o emblemă a Aradului”, a mărturisit Ţiganu. Volumul doi va fi lansat la sfârşitul anului, iar cel de-al treilea, dedicat Bătrânei Doamne, apare în 2010, an în care Bătrâna Doamnă împlineşte 65 de ani.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite