Arad: Pregătiri pentru cele mai bune clătite fripte la Moneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Pregătiri pentru cele mai bune clătite fripte la Moneasa
Arad: Pregătiri pentru cele mai bune clătite fripte la Moneasa

Organizatorii „Festivalului Clătitelor” au definitivat programul evenimentului care va începe mâine. Sute de arădeni au pornit, în această dimineaţă, spre staţiunea Moneasa unde va debuta, mâine, cea de-a noua ediţie a Festivalului.

Turiştii spun că au ales să plece mai devreme spre staţiune ca să nu-i prindă canicula pe drum, dar şi pentru a găsi un loc de cazare. Ovidiu Micea merge în fiecare an la Moneasa şi a mărturisit că speră să se cazeze la particulari pentru că a aflat că hotelurile şi pensiunile sunt pline.

„De două zile tot dau telefoane să găsesc o cameră şi nu mai e nimic liber. Am promisiuni la un particular. De aceea plec mai repede să nu se ocupe”, a declarat Ovidiu Micea. Organizatorii evenimentului, considerat cel mai mare din vestul ţării în această perioadă, au precizat că se aşteptă la mii de turişti.

Peste 20.000 de clătite
Festivalul va găzdui, în premieră, „crosul clătitelor”, manifestare la care se vor putea înscrie turiştii indiferent de vârstă. Totodată, cei prezenţi se vor putea bucura şi de o expoziţie cu standuri şi preparate din clătite, de o piaţă de păsări exotice mari şi mici, dar şi de demonstraţii de kick-boxing. „Ne dorim ca în acest an să depăşim recordul de anul trecut şi să preparăm peste 20.000 de clătite”, a declarat Zoltan Lovasz, organizator.
Centrul Cultural Judeţean a pregătit un salon de fotografie turistică despre staţiunea Moneasa. De asemenea, Compania de Transport Public va pune la dispoziţie curse de autobuze Arad-Moneasa şi retur, atât sâmbătă, cât şi duminică, în funcţie de cererile turiştilor. Atmosfera va fi întreţinută cu spectacole folclorice şi de muzică uşoară care-i au ca invitaţi speciali pe Rapsozii Zărandului, Benone Sinulescu şi trupa Pacifica.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite