Prefectura Arad amenință primăriile cu sancțiuni pentru registrele agricole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenurile din întreg județul trebuiesc inventariate
Terenurile din întreg județul trebuiesc inventariate

Reprezentanții prefecturii au început un șir de controale la primăriile din județ pentru a verifica modul în care acestea completează și actualizează registrele agricole, documente aflate în responsabilitatea primăriilor.

Conform programării făcute de Guvern, la finele acestui an în România va avea loc recensământul agricol. În vederea derulării acestui recensământ prefectura a trecut la verificarea registrelor agricole, documente pe care primăriile au obligația să le întocmească și să le actualizeze.

De altfel, Prefectura Arad a atenţionat prin mai multe adrese  primăriile, prin care li se cerea să aducă la zi registrele agricole.

”Deşi primăriile au răspuns în nenumărate rânduri că registrele agricole sunt în regulă, în urma controalelor la faţa locului s-a constatat că există unele deficienţe”, a declarat prefectul Aradului, Călin Bibarț.

Printre neregulile constatatate se află întârzieri la efectuarea adnotărilor în aceste registre, nerespectarea întocmai a prevederilor legale privind tipurile de registre agricole, existența de disfuncţionalităţi între primării şi medicii veterinari concesionari.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite