Arad: Pont anticriză - tramvai modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Pont anticriză - tramvai modern
Arad: Pont anticriză - tramvai modern

Proprietarul Astra Vagoane Călători Arad, omul de afaceri Valer Blidar, a anunţat că inginerii din cadrul Centrului de Cercetare pregătesc prototipul unui vagon de tramvai.

Producţia tramvaiului, în premieră pentru compania arădeană, ar putea începe anul viitor. Valer Blidar a declarat că prototipul noului tramvai va fi prezentat în iunie 2010, iar acesta va fi cu podeaua joasă şi destinat, iniţial, pieţei interne. „La acest proiect vom lucra cu un alt producător mondial de vagoane doar pe segmentele de comandă şi tracţiune”, a spus Valer Blidar.

Acesta s-a arătat optimist în ceea ce priveşte asigurarea pieţei interne pentru noul tramvai şi a declarat că oraşele din România care şi-au modernizat infrastructura în ultimii ani vor avea nevoie de tramvaie noi. Investiţia în prototipul de tramvai şi linia de fabricaţie va fi de circa patru milioane de euro.

Vagoane de tren cu dotări noi

Preşedintele Astra Vagoane Călători a mai spus că muncitorii nu vor fi disponibilizaţi pentru că societatea şi-a adaptat proiectele în funcţie de criză. Astfel se va fabrica un nou tip de vagon de tren destinat persoanelor cu dizabilităţi, dar şi un vagon de călători ieftin. El a afirmat că societatea va intra astfel în competiţie mondială cu producătorii din domeniu, afirmând, însă, că la  Arad vagoanele se vor produce la jumătate de preţ, oferind aceeaşi calitate şi confort, respectiv la un cost de 820.000 de euro pe vagon, faţă de 1,75 de milioane, cât este în Europa.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite