Pompierii arădeni se pregătesc de un dezastru simulat la fostul combinat chimic din Vladimirescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii sunt pregătiți să intervină
Pompierii sunt pregătiți să intervină

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad va organiza, luni, la fostului combinat chimic din Vladimirescu, un exerciţiu de verificare a planurilor de urgenţă externă la operatorii economici cu risc major.

 De asemenea, potrivit concepţiei exerciţiului, se va pune în aplicare şi Planul Roşu care implică coordonarea unitară a echipajelor medicale, în cazul accidentelor cu victime multiple. La exerciţiu vor participa, pe lângă forţele de intervenţie, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu competenţe în astfel de situaţii,  sub coordonarea prefectului Călin Bibarţ.

Planul de desfăşurarea al exerciţiului a fost aprobat de către prefectul judeţului Arad, iar intervenţia va fi coordonată de către colonel Ioan Bogdănescu, inspector şef al ISU Arad.

“Exerciţiul are drept scop testarea principalelor elemente ale Planurilor de urgenţă externă, a procedurilor de intervenţie  în situaţii de urgenţă, precum şi evaluarea capacităţii de intervenţie şi a pregătirii personalului propriu şi a instituţiilor care asigură funcţiile de sprijin în cazul producerii unui accident major”, a declarat Sorina Ambruș, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș”Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite