Pompierii arădeni pregătesc o serie de evenimente pentru a marca Ziua Protecției Civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, pe 28 februarie se împlinesc 79 de ani de la atestarea Protecţiei Civile în România, zi în care Regele României Carol al-II-lea aproba în anul 1933, prin Înaltul Decret Regal nr.468, Regulamentul Apărării Pasive, consfinţind astfel, înfiinţarea primelor structuri de protecţie civilă în ţara noastră.

Pentru a marca semnificaţia acestei aniversări, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad organizează în zilele următoare mai multe activităţi specifice.

În data de 23 februarie va avea loc un simpozion dedicat Zilei Protecţiei Civile din România, ocazie cu care se vor distribui pliante şi se vor prezenta materiale privind misiunile specifice iar în data de 24 februarie va fi organizată o expoziţie şi jurizarea concursului de pictură cu tema „Singur acasă, sunt în siguranţă?”, desfăşurat în colaborare cu Palatul Copiilor Arad.

În zilele de 27 şi 28 februarie vor avea loc un exerciţiu de evacuare şi intervenţie în situaţii de urgenţă la cel mai nou centru comercial deschis în municipiu şi Ziua Porţilor Deschise, care va cuprinde activităţi demonstrative şi premierea concursului de pictură, începând cu ora 10,00, la sediul inspectoratului.

De asemenea, în săptămâna premergătoare datei de 28 februarie, vor fi organizate acţiuni de informare a cetăţenilor în mai multe localităţi din judeţ, dar şi în unităţile de învăţământ. Se vor distribui pliante informative privind măsurile de protecţie în cazul situaţiilor de urgenţă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite