Pompierii arădeni își deschid astăzi porțile pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii îi așteaptă pe copii în vizită
Pompierii îi așteaptă pe copii în vizită

Elevii vor avea ocazia de a- cunoaște pe pompierii arădeni și totodată de a admira unele demonstrații prezentate de angajații ISU Arad. Astfel de activități se vor derula astăzi, în toate subunitățile ISU din întreg județul Arad.

În baza protocolului încheiat la nivel naţional între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării, privind derularea în perioada 2-6 aprilie a programului „Şcoala Altfel”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad organizează astăzi, între orele 10.00- 13.00, „Ziua Porţilor Deschise”. Activitatea se va desfăşura în toate subunităţile ISU Arad, conform aceluiaşi program orar.

Vor putea fi vizitate: Detaşamentul de Pompieri Arad, Garda de Intervenţie Chişineu- Criş, Secţia de Pompieri Ineu, Secţia de Pompieri Bârzava, Garda de Intervenţie Birchiş, Secţia de Pompieri Sebiş şi Garda de Intervenţie Gurahonţ.

„Elevii vor putea asista la câteva exerciţii demonstrative şi le va fi prezentată tehnica de intervenţie. De asemenea, vor primi informaţii despre misiunile pe care le desfăşurăm: stingerea incendiilor, misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, săl­vări de persoane de la înălţime, salvări de persoane din spaţii înguste, căutari cu scafandri”, a declarat locotenent Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Tot în această săptămână, personalul ISU Arad şi inspectorii de protecţie civilă din cadrul consiliilor locale vor prezenta teme pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în şcolile care au solicitat introducerea acestei activităţi în program.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite