Pompierii arădeni au intervenit la un cutremur care a avut loc în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii arădeni au participat alături de cei din Bekescsaba, Ungaria la o simulare. Pompierii au trebuit să intervină la un cutremur cu magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, în urma căruia o fabrică de cărămidă din Bekescsaba a fost grav avariată.

De asemenea, o conductă de gaz a explodat iar cinci muncitori au fost răniţi. La partea de intervenţie au participat şase subofiţeri, patru scafandri şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

“Potrivit scenariului elaborat, fabrica de cărămidă din oraşul Bekescsaba a fost grav avariată în urma unui cutremur cu magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter. Mai multe clădiri au fost avariate, una dintre ele s-a demolat, iar în urma ruperii unei conducte de gaz a avut loc o explozie care a generat un incendiu de proporţii. Cinci muncitori au fost răniţi şi imobilizaţi, unul a rămas prins sub o grindă, iar altul a dispărut”, a precizat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt la ISU Arad.n De asemenea, echipajul de scafandri a intervenit pentru scoaterea a două persoane înecate într-un lac, după ce au cazut dintr-un elicopter.

„Astfel de acţiuni, care au devenit o tradiţie pentru cele două inspectorate, sunt deosebit de oportune, întrucât există posibilitatea producerii unor situaţii de urgenţă de amploare, care să necesite sprijinul forţelor de intervenţie din afara graniţelor. Este important să ştim să acţionăm împreună pentru restabilirea stării de normalitate, fie că situaţia de urgenţă se produce în judeţul nostru, sau în judeţul maghiar învecinat”, a explicat colonel Ioan Bogdănescu necesitatea desfăşurării misiunile de cooperare transfrontalieră.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite