Pompierii arădeni au intervenit în peste 700 de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţii dificile, în diferite zone ale judeţului Arad, acolo unde sute de pompieri şi-au riscat viaţa la fiecare deplasare, aşa arată bilanţul activităţilor desfăşurate de aceştia pe parcursul anului 2009.

Pe parcursul anului 2009, în zona de competenţă a inspectoratului s-au manifestat numeroase tipuri de riscuri, cum sunt: incendii, fenomene meteo periculoase, inundaţii, accidente deosebit de grave cu numeroase victime încarcerate, accidente care au implicat substanţe periculoase. Însă, intervenţiile desfăşurate nu au vizat numai limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, ci au fost întreprinse şi pentru deblocarea persoanelor aflate în locuinţe, încercarea de găsire a unor persoane înecate, protecţia mediului, salvări de animale şi asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.

Numărul total al intervenţiilor a fost de 4.198, acestea fiind diferite ca număr, funcţie de populaţia şi suprafaţa raioanelor de intervenţie ale subunităţilor.

Sute de incendii

Pompierii arădeni au intervenit în anul 2009 la stingerea a peste 700 de incendii înregistrate pe teritoriul judeţului Arad. Potrivit acestora, numărul incendiilor a fost în creştere faţă de anul trecut. Gospodăriile cetăţeneşti au fost printre favoritele flăcărilor, astfel că aproape 41 la sută din intervenţii s-au desfăşurat la imobilele arădenilor.

„Din totalul incendiilor, 41 la sută s-au produs în gospodării cetăţeneşti, anexe şi terenuri ale acestora“, a precizat locotenent Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.
De fiecare dată pompierii au intervenit prompt şi au reuşit să salveze zeci de suflete, chiar dacă şi-au riscat propria viaţă pentru a îndeplini aceste misiuni. Cele mai multe incendii au fost generate de focul deschis fără respectarea normelor şi anume 51 la sută din totalul incendiilor. De asemenea, pompierii arădeni spun că fumatul în locuri cu pericol de incendiu a fost la ordinea zilei pe tot parcursul anului 2009. O altă cauză a izbucnirii flăcărilor a fost proasta funcţionare a instalaţiilor electrice.

„Arădenii trebuie să ştie că o priză electrică poate fi o sursă continuă de incendiu. În acest sens, îi sfătuim pe toţi să fie atenţi atunci când observă că nu la mai funcţionează instalaţiile electrice şi să cheme imediat un electrician. Numai aşa se poate preveni o tragedie”, a punctat Sorina Ambruş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite