Arad: Pomii ucigaşi, capcanele care pândesc lângă drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Pomii ucigaşi, capcanele care pândesc lângă drum
Arad: Pomii ucigaşi, capcanele care pândesc lângă drum

Zeci de şoferi îşi pierd viaţa din cauza copacilor bătrâni de pe marginea şoselelor.

Arborii de pe marginea şoselelor din Arad au ucis, de la începutul acestui an, zeci de persoane, în accidente rutiere.

Şoferii arădeni spun că soluţia în această problemă ar fi tăierea definitvă a copacilor de pe marginea şoselelor. Luigi Mocanu este şofer de 16 ani şi spune că niciodată nu a văzut un accident mai cumplit decât cel dea cum câteva zile în care un bulgar şi-a pierdut viaţa, iar altul a ajuns în stare gravă la spital.

„Am văzut nişte imagini cutremurătoare. În ultimii ani, am auzit că tot mai mulţi şoferi mor din cauza copacilor. Evident că o tragedie de acest gen s-ar putea evita dacă şoferul ar putea să părăsească partea carosabilă în câmp, nu să intre frontal în copac. Cred că aceşti pomi ar trebui tăiaţi“, a spus arădeanul Luigi Mocanu.

Alexandru Stanca, care este şofer de 23 de ani, crede şi el că pomii bătrâni ar trebui să dispară. „Pomii de pe marginea şoselelor ar trebui să fie mult mai mici şi la mai mare depărtare de partea carosabilă. Poate în acest mod ar scădea numărul victimelor. Din nefercire pentru noi, foarte mulţi şoferi mor din cauza copacilor”. Pe de altă parte, arădeanul Marian Cristea e de părere că aceste tragedii pot fi evitate dacă şoferii ar circula mai prudent.

„Cred că o mare parte din vină o au participanţii la trafic. Sunt mult prea grăbiţi. Evident că şi copacii de pe marginea drumurilor nu ar trebui să existe. Multe tragedii ar putea fi evitate dacă şoferii nu s-ar izbi de copaci”, a spus Cristea, şofer de 23 de ani.

Pomii bătrâni mai rămân câteva luni

Reprezentanţii de la Direcţia Regională de Drumuri Timişoara spun că şoferii arădeni au de aşteptat până când vor scăpa de pomii ucigaşi. „Procedură va dura câteva luni, pentru că avem nevoie de aprobări de la poliţie. Sunt mai multe etape. Dar suntem în mijlocul campaniei de tăiere a pomilor”, a declarat, astăzi, Ioan Maliţa, şeful DRD Timişoara.

Pomii de pe marginea șoselelor ar trebui să fie mult mai mici și la mai mare depărtare de partea carosabilă.
Alexandru Stanca, sofer

O mare parte din vina pentru accidente o au participanții la trafic. Unii dintre ei sunt mult prea grăbiți.
Marian Cristea, sofer

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite