Arad: Poliţistul prins cu mită riscă să intre în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergiu Damian Vorendan şi-a umplut buzunarul cu sume frumuşele de bani, în mod repetat. Subofiţerul de la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand cerea persoanelor care transportau lemne o taxă de trecere între 50 şi 100 de lei.

Poliţistul în vârstă de 36 de ani a fost prins în flagrant în timp ce percepea diferite „taxe de trecere” persoanelor fizice care transportau lemne pe teritoriul lui de pază. După ce l-au mituit pe frontierist zile întregi, oamenii nu au mai putut face faţă nedreptăţii şi s-au hotărât să depună o sesizare poliţiei.
Astfel, un cetăţean al localităţii de frontieră Vărşand şi-a luat inima în dinţi şi s-a prezentat la Parchetul din Arad, unde a depus o reclamaţie. Bărbatul a povestit cum poliţistul de frontieră cerea bani persoanelor fizice care transportau lemne, cu toate că legislaţia în vigoare nu presupune acest lucru. „Taxa de trecere” percepută era între 50 şi 100 de lei.
În urma reclamaţiei, procurorii Parchetului împreună cu ofiţerii DGA au organizat un flagrant, timp de o lună de zile. În toată această perioadă, Sergiu Vorendan a primit mită în total 400 de lei. -„Oamenii de la care poliţistul a solicitat aceste sume de bani erau oameni simpli, cu mulţi copii şi care s-au lăsat uşor păcăliţi de către agentul de poliţie. Ultima oară am organizat un flagrant, am notat seriile a două bancnote de 50 de lei care au fost date, ulterior, poliţistului. Nu a fost greu să probăm infracţiunea de luare de mită”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, procurorul Pavel Palcu.

Reţinut pentru 24 de ore
Procuratura l-a reţinut pe omul legii timp de 24 de ore. Poliţistul prins că lua mită a fost prezentat astăzi în faţa Instanţei pentru acordarea unui mandat de arestare preventivă. „Deşi suma luată de la agenţii noştri este mică, fapta a fost făcută în formă continuă şi repetată. Din punctul meu de vedere, fapta este un pericol, iar agentul de la Poliţia de Frontieră merită arestat”, a adăugat Pavel Palcu.

Riscă să fie demis
Frontieristul a fost audiat ieri câteva ore, după care şi-a petrecut noaptea în arest. Instanţa va decide astăzi dacă emite mandat de arestare preventivă. Inspectoratul Poliţiei de Frontieră aşteaptă o comunicare de la DGA pentru a lua o decizie în privinţa angajatului său.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite