Polițiștii încă îi caută pe cei 22 de migranți evadați din Centrul de Străini din Horia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au scotocit pădurile, canalele și zonele din preajma frontierelor arădene, polițiștii și jandarmii nu au reușit să îi găsească pe evadați. Din transfugii dați dispăruți miercuri noaptea, doar doi au fost găsiți la interval de câteva ore într-un canal cu apă din preajma localității Zimand.

Oamenii legii continuă căutările în cazul celor 24 de transfugi care au reușit să evadeze din Centrul de Cazare a Străinilor aflați în custodie publică Arad. Doi dintre aceștia au fost găsiți la interval de doar câteva ore după ce s-a dat alarma, însă ceilalți parcă au intrat în pământ.

De când paznicii centrului au alertat autoritățile, zeci de jandarmi și sute de polițiști lucrează la foc automat. Jandarmii au verificat la pas, cu ajutorul câinilor specializați din dotarea Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, pădurile din preajma localităților de frontieră Arad.
“Au fost suplimentate efectivele iar zeci de jandarmi sunt în căutarea celor dați dispăruți de la Centrul de Cazare a Străinilor din localitatea Horia”, a declarat cpt. Emilia Fînață, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.
Cei doi migranți care au fost găsiți au fost escortați înapoi la Centrul de unde au fugit.

Vezi aici foto cu locul de unde au fugit migranții:

Locul de unde au fugit transfugii

Paznicii, pe jumătate vinovați

Rezervați în a oferi prea multe detalii, reprezentanții Centrului  îi arată cu degetul pe paznici, ca fiind vinovați. Asta deși aceeași reprezentanți neagă faptul că în urma disponibilizărilor, se confruntă cu o lipsă de personal, iar cei care au mai rămas, nu pot face față îndatoririlor de serviciu și mai ales, supravegherii tuturor migranților ce ajung aici. Deși nu s-a confirmat, surse din interiorul anchetei susțin că în noaptea în care migranții au rupt gratiile și au în cercat cu toții să fugă din centrul, existau doar doi paznici la datorie care nu au putut să le facă față tuturor celor 45 de transfugi. De asemenea, mai marii Oficiului Român pentru Imigrări au început o anchetă internă în cadrul Centrului.

“Din primele verificări rezultă faptul că personalul care asigura paza și supravegherea străinilor nu și-a îndeplinit în totalitate atribuțiile de serviciu”, a susținut comisar șef Ioan Cioară, reprezentant al Centrului de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad.

Totodată, conform comisarului șef, Centrul de la Horia are 25 de angajaţi, dintr-un total de 35 care existau înainte de restructurările operate de MAI, în subordinea căruia se află unitatea.

Comisarul Cioară susține că s-a demarat o anchetă internă

Momentan, 22 de fugari, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din Algeria și Tunisia, se află liberi și sunt în continuare în căutați de oamenii legii.

Polițiștii au instalat filtre în toate localitățile
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite