Polițiștii îi ajută pe arădeni să se ferească de hoți. Află aici cum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii împart pliante cu sfaturi preventive
Polițiștii împart pliante cu sfaturi preventive

„Fii precaut. Hoții nu dorm!”- sub această egidă poliţiştii în parteneriat cu o companie de asigurări, au inițiat la începutul lunii decembrie, la nivel național, o campanie de prevenire a furturilor din locuințe.

Oamenii legii spun că în această perioadă oamenii sunt mai mult plecaţi de acasă iar asta le surâde spărgătorilor de locuinţe. Aceştia profită de faptul că nimeni nu este acasă pentru a goli case sau apartamente.

Scopul campaniei este de a informa populația din mediul urban cu privire la modalitățile de protecție a locuinţelor, în special prin prisma adoptării unei atitudini preventive în diverse situații.

„Activităţile circumscrise acestei iniţiative vor viza transmiterea de recomandări cu caracter preventiv şi promovarea campaniei prin intermediul mass-media, distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi întâlniri cu grupuri ţintă”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.

Pe parcursul derulării campaniei, polițiștii vor distribui pliante cu recomandări preventive, în special către asociaţiile de proprietari. De asemenea vor fi distribuite flyere sub forma unei „liste de verificare” de tipul magneţilor pentru frigider. De asemenea, la avizierele asociaţiilor de proprietari şi la se­diile unităţilor de poliţie vor fi expuse afișe cu mesajul campaniei.

Totodată, pentru diseminarea me­sajelor destinate prevenirii spargerilor de locuinţe se vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă: asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale.

În plus, poliţiştii arădeni ne sfătu­iesc să fim vigilenţi deoarece nici în luna decembrie hoţii nu dorm.

Conform studiilor realizate de specialiştii Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în mediul urban, în cele mai multe judeţe, furtul săvârşit din apartamentele de bloc se petrece cu o mare probabilitate în cursul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Atunci când furtul se produce din locuinţele tip casă, mult mai numeroase în localităţile urbane mici, infracţiunea are loc cu mai mare probabilitate în timpul nopţii.
De asemenea, oamenii legii au mai constatat faptul că cele mai multe dintre apartamentele sau garsonierele ce cad victimă furturilor din locuinţe sunt plasate la parterul blocului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite