Poliţiştii fac promoţie de ponturi anti-infractori, de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Arădenii au fost informaţi despre modul în care se pot feri de hoţi
Arădenii au fost informaţi despre modul în care se pot feri de hoţi

Hoţii din buzunare se bucură şi ei de perioada sărbătorilor, pentru că oamenii care se înghesuie la evenimente sunt pradă uşoară.

Explozia furturilor din maşini, din buzunare, din poşete sau chiar apartamente din ultima vreme i-a făcut pe poliţişti să se gândească la soluţii de prevenire a infracţiunilor. Ei s-au gândit să pună o parte din muncă şi pe umerii potenţialelor victime şi au ieşit în stradă cu pliante mai ceva ca la promoţiile comerciale.

Astfel, atât agenţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cât şi cei de la Poliţia Comunitară au purtat discuţii cu arădenii şi le-au explicat cum se pot feri de hoţi. Acţiunea se va desfăşura până de Crăciun şi va viza cele mai aglomerate zone din oraş, unde arădenii îşi fac toate cumpărăturile.

Metode ingenioase
„În sezonul sărbătorilor se înmulţesc furturile din buzunare şi din poşete în zonele aglomerate pentru că hoţii profită de faptul că oamenii sunt atenţi la ceea ce cumpără, nu la buzunare ori genţi”, a explicat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. Persoanele vârstnice sunt victime sigure ale hoţilor din buzunare. Asta, din cauză că ei ţin poşetele la vedere şi nu sunt atenţi la ceea ce se întâmplă în jur. Hoţii acţionează în echipă. De regulă, unul provoacă înghesuiala, altul sustrage portofelul, iar altul, plasat în spatele acestuia, primeşte obiectul furat. „Modul de operare diferă însă de la caz la caz. La furtul din genţi şi buzunare, cât şi în mijlocul de transport în comun, se foloseşte o sacoşă sau haină de culoare închisă, pentru a masca zona unde
urmează să se opereze”, a explicat Eugenia Crainic, purtător de cuvânt la Poliţia Comunitară.

Sftaurile poliţiştilor s-au dovedit a fi pe placul arădenilor care le-au mulţumit acestora pentru acţiunea întreprinsă şi au promis că vor fi mult mai atenţi de acum înainte. „Am învăţat să nu mai stau cu portofelul la vedere căci atrag atenţia hoţilor şi să îmi ţin geanta în faţă”, a spus Viorica Balint din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite