Poliţiştii de frontieră au reţinut mai multe persoane din Algeria, Tunisia şi Maroc care vroiau să treacă ilegal graniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră aradeni au anunţat că au depistat şi reţinut, 11  persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera romano-ungara pentru a ajunge  în Spaţiul Schengen. Migranţii  proveneau din Algeria, Tunisia şi Maroc. 

O patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac a observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, un grup de nouă persoane de sex masculin care se deplasau pe jos spre Ungaria.

Acestea au fost reţinute la aproximativ 100 de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegetaţia din apropierea liniei de frontieră.

În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre cinci cetăţeni algerieni cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, trei cetăţeni tunisieni cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani şi un cetăţean marocan în vârstă de 54 de ani, care intenţionau să ajungă în Franţa.

Aceştia au declarat că au recurs la această metodă întrucât nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen. Tot zilele trecute, o altă patrulă a poliţiei de frontieră din Nădlac a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos spre Ungaria.

Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 20 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Nădlac. Este vorba despre doi cetăţeni algerieni în vârstă de 28, respectiv 21 de ani care intenţiona să ajungă în Franţa. Toţi sunt acum cercetaţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite