Poliţiştii de frontieră arădeni se pregătesc pentru afluxul de călători din perioada sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vămile arădene sunt pregătite să facă față afluxului de călători
Vămile arădene sunt pregătite să facă față afluxului de călători

Inspectoratul Județean de Poliție de Frontieră Arad a suplimentat numărul de lucrători din punctele de trecere a frontierei situate pe raza județului dar și numărul de artere de control din vămi.

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă câteva zile de vacanţă în România. De asemenea, multi conaționali și-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate.


”Ne așteptăm ca cel mai tranzitat PTF să fie ca şi în ceilalţi ani Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, fapt pentru care, la nivelul IJPF Arad, au fost dispuse o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpii de aşteptare”, a declarat Mihaela Leș, purtător de cuvânt al IJPF Arad.

Aceasta a explicat că aproximativ 100 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în această perioadă,  activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

Punctual, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune și  constituirea unei rezerve de cadre care vor fi pregătiţi să acţioneze, dacă este necesar.

În luna decembrie a anului trecut, s-a înregistrat un număr de peste 564.000 treceri persoane, prin punctele de  frontieră.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite