Polițiștii comunitari din Pecica au intervenit în aplanarea a sute de cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comunitarii localității Pecica au intervenit în sute de cazuri
Comunitarii localității Pecica au intervenit în sute de cazuri

Agenții Poliției Comunitare din Pecica au desfășurat în anul 2009 o serie de activități menite să mențină gradul de siguranță și liniște publică precum și de prevenirea comiterii de contravenții sau infracțiuni.

Pe această cale, agenții au efectuat zilnic patrulări, pânde, au asigurat prezenţa în teren, în locuri favorabile comiterii unor fapte infracționale, în locuri unde se adună mai mulţi oameni, în zonele de agrement, parcul din centrul oraşului, la terenul de fotbal, la cabane, la prunduri.

În semestrul al II-lea al anului 2009 s-au primit 135 de reclamaţii, faţă de 166 din semestrul I. Ca o comparaţie, numărul sesizărilor s-a redus cu 42 faţă de anul 2008. Cele mai frecvente au fost problemele între vecini (72 de reclamaţii), scandalurile în localurile publice (36) sau distrugerile (14). Agenţii au însoţit ambulanţa la cazurile problematice (23), un total de 14 persoane fiind apoi internate la psihiatrie în urma comportamentului lor.  O altă problemă des întâlnită a fost parcarea în locuri necorespunzătoare a şoferilor de TIR, pentru care s-au dat 27 amenzi şi 9 avertizări în scris. Valoarea totală a amenzilor aplicate în cursul acestui an este de 33.450 de lei.

Poliţiştii Comunitari au avut o colaborare strânsă cu unităţile de învăţământ şi au intervenit ori de câte ori a fost nevoie. Mai mult, prin administraţia locală, s-a reuşit angajarea de agenţi de pază şi ordine la fiecare şcoală, pentru a asigura un climat favorabil procesului de învăţământ.
Colaborarea cu celelalte organe de ordine a fost foarte bună, mai ales pe perioada verii, a concediilor şi cu ocazia sărbătorilor s-a acţionat în patrule mixte. Împreună au fost rezolvate 43 de cazuri, dintre care 25 sesizări primite la apelul unic de urgenţă 112.
 „Eu, personal m-am simţit bine aici la Pecica. În afară de cele de mai sus am contribuit şi la formarea atitudinii civice a cetăţenilor. Am împăcat foarte mulţi cetăţeni, am dezamorsat conflicte între vecini , sau rude, găsind soluţii acceptate de amândouă părţile” a declarat Col. R. Ianko Andrei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite