Polițiștii au tras linie: tâlhăriile au scăzut considerabil în Arad!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cazurilor de omor a scăzut
Numărul cazurilor de omor a scăzut

În primele 9 luni ale acestui an, în judeţul Arad, infracţiunile de tâlhărie au scăzut cu peste 20 la sută. Oamenii legii au constatat o scădere nu numai în ceea ce privește tâlhăriile ci și a numărului de cazuri de omor care s-au petrecut anul acesta.

Astfel,  de la începutul anului şi până în prezent, în ceea ce priveşte combaterea cri­minalităţii, eforturile  poliţiştilor arădeni s-au focalizat pe contracararea infracţiunilor grave, săvârşite contra vieţii şi integrităţii corporale a persoanei. De asemenea, a fost continuată activitatea de prevenire şi combatere a micii crimi­nalităţi, care deşi nu prezintă un pericol social foarte mare, prin frecvenţa şi prin disconfortul social pe care îl provoacă populaţiei, a constituit o prioritate.

„Este de remarcat, că în această perioadă, la nivelul judeţului Arad, infracţiunile de mare violenţă au scăzut semnificativ, au fost înregistrate 4 infracţiuni de omor, mai puţin cu 3 faţă de aceaşi perioadă a anului trecut , 9 infracţiuni de vătămare corporală gravă şi nu s-a înregistrat nici un caz de lovituri cauzatoare de moarte”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.

Activitate intensă

De asemenea, oamenii legii spun că intensificarea acţiunilor organizate pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţi dar şi măsurile luate de către conducerea inspectoratului în ceea ce priveşte reorganizarea patrulărilor efectuate de echipajele de poliţie, atât în mediul urban şi  cât şi în mediul rural, s-au concretizat în scăderea semnificativă a infracţiunilor de tâlhărie, cu  23,8%.

Activitatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad a fost focalizată, de la începutul anului şi până în prezent, pe îndeplinirea obiectivelor stabilite în Programul de guvernare pentru perioada 2009-2012, astfel, este vorba despre creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni, combaterea infracţionalităţii, a criminalităţii transfrontaliere, combaterea traficului şi consumului de droguri. În plus, creşterea autorităţii structurilor de poliţie, consolidarea activităţii de ordine publică prin realizarea unui sistem integrat cu participarea instituţiilor abilitate, pregătirea în domeniul Schengen, fac parte din obiectivele poliţiştilor.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite