Polițiștii au dat prima amendă către cei care vând petarde înainte de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petardele au fost confiscate
Petardele au fost confiscate

Au rămas mai puţin de două luni până la sărbătorile de iarnă iar cei care în această perioadă obţin pro­fituri frumuşele din comercializarea petardelor au început deja să se aprovizioneze.

Dovadă că acest lucru se întâmplă, stă faptul că administratoarea unei societăţi comerciale este cercetată pentru că deţinea ilegal obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei comunale Vinga, au identificat-o, în scurt timp. Aceasta este din Vinga, şi în urma controlului a ieşit la iveală faptul că deţinea ilegal, obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

„Poliţiştii au depistat la sediul societăţii comerciale aparţinând   lui  R. M., de 35 ani, obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, fără să fie auto¬rizată. Obiectele pirotehnice în cauză au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar administratoarei societăţii i s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «orice operaţiuni cu articole piro¬tehnice, efectuate fără drept»,”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.

Este foarte important de ştiut că încă din anul 2009, vânzarea de obiecte pirotehnice direct către populaţie a fost interzisă. Aşa se face că bateriile de artificii, petardele mari sau rachetele au fost scoase în afara legii, rămânând acceptate doar cele din clasa l  adică steluţele, lumânările scânteietoare, jerbe cu scântei sau inelele de foc, al căror conţinut piro¬tehnic nu depăşeşte trei grame.

Poliţiştii atrag atenţia că petardele şi artificiile a căror vânzare către persoane fizice este interzisă pot fi utilizate doar de către firme autorizate în acest sens.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite