Poliţiştii arădeni s-au întâlnit cu elevii Şcolii Generale „Iosif Moldovan” din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii de poliţie ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-a întâlnit cu elevii Şcolii Generale „Iosif Moldovan” Arad pentru a-i preveni să nu ajungă victime ori autori ai unor infracţiuni.

Elevii au fost informaţi de către poliţişti care sunt faptele de violenţă care constituie infracţiuni, dar şi despre faptele de furt şi distrugeri frecvent săvârşite de adolescenţi.

Totodată elevii au aflat de la ce vârstă minorii răspund penal, cum sunt aceştia pedepsiţi pentru săvârşirea infracţiunilor şi despre consecinţele faptelor penale asupra adolescenţilor delincvenţi şi asupra familiilor acestora.

Poliţiştii de prevenire au discutat cu elevii şi despre situaţiile-problemă în care aceştia ar putea ajunge şi despre modalităţile de rezolvare a acestora.

„Elevii au fost foarte receptivi şi le-au adresat poliţiştilor de prevenire întrebări despre cum ar trebui să se comporte în anumite situaţii pentru a evita faptele ilegale, despre legitima apărare, despre ceea ce ar trebui să facă atunci când văd că se comit infracţiuni, fiind interesaţi să afle cât mai multe lucruri despre faptele ilegale pentru a fi corecţi şi în siguranţă”, spune inspector principal, Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Poliţiei Arad.

Aceasta mai spune că  activităţile vor continua,  în cadrul Proiectului de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării elevilor „Fii corect, trăieşte în siguranţă!” realizat în parteneriat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad şi Şcoala Generală „Iosif Moldovan” Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite