Polițiștii arădeni au discutat cu părinții și elevii de la Liceul Sportiv despre “Siguranța elevilor online!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii au stat de vorbă cu elevii
Polițiștii au stat de vorbă cu elevii

Alarmați de numărul mare al adolescenților care își petrec  timpul liber navigând pe diferite rețele de socializare, polițiștii au demarat o campanie, menită să vină în ajutorul tinerilor, dar și a părinților.

În cadrul unui proiect realizat de către Inspectoratul Județean al Poliției Arad împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Liceul cu Program Sportiv Arad, Liceul Pedagogic și Fundația Pro- Prietenia, a fost demarată o acțiune de prevenire a infracționalității pe internet.


Sub deviza “Siguranța elevilor online!’’, polițiștii s-au întâlnit cu elevii și părinții de la clasele a VII-a și a XI-a a Liceului Sportiv. Atât copiii, cât și părinții au primit sfaturi menite să îi ferească de neplăcerile produse de utilizarea internetului, pornind de la folosirea și crearea parolelor, folosirea rețelelor de socializare și vizibilitatea profilelor personale, transmiterea datelor personale și până la importanța implicării părinților alături de copii și tineri în utilizarea tehnicilor moderne.

Filmulețe șocante

Încercând să distragă la maxim atenția copiilor, reprezentanții fundației Pro-Prietenia, partenerii polițiștilor, le-au arătat copiilor un film în care sunt redate confesiunile unei tinere minore. Aceasta povestește cum a fost obligată să practice prostituția de către un așa zis prieten, pe care l-a cunoscut online.

Polițiștii susțin că astfel de acțiuni se vor derula pe tot parcursul anului în curs, în mai multe școli din Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite