Arad: Polițiștii de frontieră arădeni împart pliante în tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Polițiștii de frontieră arădeni împart pliante în tren
Arad: Polițiștii de frontieră arădeni împart pliante în tren

În cadrul campaniei derulate la nivel național de către Ministerul Administrației și Internelor privitor la vot, polițiștii de frontieră arădeni împart pliante informative.

Azi, poliţiştii de frontieră arădeni derulează o campanie de informare a cetăţenilor care tranzitează vama  Curtici, punct de trece a frontierei pentru trenuri,  pentru a elimina frauda în ziua votului.


Poliţiştii de frontieră vor lipi afişe şi vor împărţi pliante ce cuprind sancţiunile pe care le riscă oricine încalcă legea în perioada campaniei electorale şi în ziua alegerilor prezidenţiale. Mesajul se adresează tuturor cetăţenilor.


Acţiunea face parte din campania demarată de Ministerul Administraţiei şi Internelor "Votul Ilegal înseamnă închisoare", pentru informarea şi conştientizarea cetăţenilor împotriva fraudării alegerilor.


Pentru sesizarea unei fapte care încalcă prevederile legislaţiei electorale cetăţenii pot apela 112, iar pentru mai multe informaţii pot accesa pagina web www.votcorect.mai.gov.ro.


Persoanele care votează de mai multe ori sau introduc în urnă mai multe buletine îşi pot petrece următorii 3 ani în spatele gratiilor. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care votează cu un act de identitate fals.


În Campania derulată de minister s-au implicat și angajații Inspectoratului pentru Situații  de Urgență Arad, care informează la rândul lor prin toate mijloacele ce le au la dispoziție asupra riscurilor ce le implică votul ilegal.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite