Polițiști trimiși în judecată pentru contrabandă cu țigări și spălare de bani. Gruparea este condusă de un cunoscut cămătar. Vezi aici interceptări telefonice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capul rețelei- Sorin Lăutaș
Capul rețelei- Sorin Lăutaș

Doi subofițeri din cadrul Inspectoratului Județean al Poliției Arad sunt acuzați de procurori că fac parte dintr-o grupare infracțională care se ocupă cu contrabanda de țigări. Gruparea, formată din nu mai puțin de  20 de persoane este condusă de un cunoscut cămătar din oraș și repartizată conform ierarhiei, pe mai multe zone de activitate.

Rolul celor doi polițiști, Raul Puf și Gelu Surugiu, s-a concretizat în urma celor câteva luni bune de filaj și interceptări telefonice. Agenții aveau datoria de a urmări și a-i anunța pe camarazii de infracțiuni dacă ar fi urmat să aibă loc vreun control sau dacă erau urmăriți. Pentru ca tranzacțiile, din care numai în ultimele luni, membrii rețelei au câștigat peste cinci miliarde de lei vechi,  să se desfășoare într-o armonie perfectă, agenții de poliție nu au ezitat să se folosească din plin de beneficiile uniformei, ba chiar de mașinile instituției unde sunt angajați.

„La sfârșitul lunii martie, Raul Puf, subofițer la Secția de Poliție 1 Vlaicu, a descoperit filajul efectuat de către organele jandarmeriei și i-a atenționat pe membrii asocierii infracționale despre faptul că sunt filați. în foarte scurt timp a identificat autoturismul utilizat la filaj, folosindu-se de calitatea de polițist, și le-a pus la dispoziție membrilor asocierii fotografiile celor trei jandarmi pe care i-a observant în mașina de filaj, pentru ca aceștia să știe să se ferească de ei”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Vă redăm în exclusivitate câteva dintre convorbirile telefonice purtate de agenții de poliție Raul Puf și Gelu Surugiu cu ceilalți membrii ai grupării.

Surugiu Gelu: „Știi de ce te-am sunat,mă! Ce ai?”
Poloșanu Claudia: „Ce am? (N.r.râde) Ce să am?”
Surugiu Gelu: „Țigaret!”
Poloșanu Claudia: „Ăă, tot ce am avut…”
Surugiu Gelu: „No, adu-mi-le până la secție…(…)” (05.04.2011, ora 08:46)



……
Un alt polițist, aceeași practică

Unul dintre polițiștii trimiși în judecată

Într-o altă discuție, agentul Raul Puf se interesează despre cum decurg perchezițiile și atenționează pe Diaconu Daniela să ascundă agendele și caietele în care sunt evidențiate tranzacțiile de țigări, ca să nu fie găsite la percheziție.

Puf Raul: „Îs agendele și caietele și ce-o mai fi p-acolo să faci ceva și cu alea, ști?”
De asemenea, același polițist îi dăduse anterior învinuitei Huțu Marinica trei fotografii de tip portret aparținând celor trei jandarmi despre care bănuia că efectuează filajul, pentru a se feri de ei.  Astfel, în rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad se arată că Puf Raul o avertizează pe Diaconu Daniela să ascundă și pozele respective, ca să nu fie găsite la percheziție:
Puf Raul: „Vezi să nu fie poze sau ceva că dup-aia iară-I bai că le găsește (…). Nu ști pă unde-s pozele?(…) Hai caută-le p-acolo pân agendă pă undeva că io i-am zis să le rupă da poate nu le-o fi rupt. Să nu le găsească p-acolo că-I problem dup-aia”.

Cel de-al doilea polițist trimis în judecată pentru contrabandă

Citește în cotidianul Adevărul Ediția de Vest, totul despre cel mai voluminos dosar de contraband ajuns pe rolul instanței.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite