Poliţia în acţiune: zeci de maşini cu defecţiuni au fost depistate în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controalele vor continua
Controalele vor continua

Starea tehnică a autovehiculelor şi legalitatea transporturilor este în această săptămână în atenţia Registrului Auto Român, Poliţiei Rutiere şi Autorităţii Rutiere . Acestea au realizat ieri un control în trafic, pe mai multe şosele din judeţ.

Zeci de maşini au fost oprite pentru control, iar cu ajutorul unui laborator mobil au fost verificate farurile, starea anvelopelor, direcţia şi sistemul de frânare. Acţiunile de acest gen au început săptămâna trecută când pe DN 7 au fost  verificate microbusele şi autocarele pentru transport persoane şi  vor continua toată săptămâna şi pe drumul Arad-Oradea.

“Au fost depistate autovehicule care aveau grave defecţiuni la sistemul de frânare şi la sistemul de direcţie. Şoferilor li s-au ridicat certificatele de înmatriculare şi permisele de conducere”, a declarat Insp. Pr. Theodor Tudur, Politia Rutieră Arad. Autospeciala Autorităţii Rutiere Române a verificat, la faţa locului  legalitatea transporturilor. Zeci de autovehicule cu grave defecţiuni la sistemul de direcţie şi frânare au fost depistate în trafic. Ei au primit amenzi de peste 20.000 de lei.

“Am folosit laboratorul mobil pentru a depista în trafic, autovehiculele cu defecţiuni tehnice”, a spus Călin Câlb, inginer RAR Arad. Controalele vor continua şi în perioada următoare  pe toate şosele judeţului Arad.

În următoarele zile, controalele vor fi intensificate pe mai toate drumurile judeţene din Arad, cu precădere pe ruta Arad-Oradea, acolo unde numărul transportatorilor de personae este cel mai mare. De asemenea drumurile judeţene care leagă Ineul şi Sebişul de Arad vor fi luate la purecat de poliţiştii arădeni împreună cu Registrul Auto Român. „Pentru evitarea accidentelor vom acţiona în continuare pe drumul Arad-Sebiş cu apartura din dotare a Registrului Auto cu ajutorul căreia vom putea descoperi toate defecţiunile tehnice care apar la autovehicule”, a spus Călin Câlb, inspector RAR.

Poliţiştii sunt în continuare şi cu ochii pe transportatorii piraţi din judeţ care practică preţul de dumping. Aceştia zilnic ajung în staţii cu câteva minute înaintea autobuzelor. Conform Autorităţii Rutiere Române, cei vizaţi sunt transportatoriii care au maşini cu mai mult de nouă locuri şi camioanele de la 3,5 tone în sus.
„De două ori pe săptămână, colegii noştri ies în trafic pentru a efectua astfel de controale. Sunt organizate acţiuni pe DN 79, Arad-Oradea, DN 7, Arad-Nădlac, DJ 709, Arad-Şiria-Ineu şi în municipiu”, a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite