Podul de pontoane pentru aprovizionarea autostrăzii a fost inaugurat astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţia provizorie este destinată transportului de materiale necesare autostrăzii Arad-Timişoara.

Podul de pontoane este amplasat peste Mureş, în apropiere de cartierul Alfa şi a fost una dintre aocniţiile impuse de autorităţile locale. ”Este foarte important ca maşinile de mare tonaj ce vor ransporta materiale spre şantierul autostrăzii să nu treacă prin oraş. Şi aşa traficul e destul de aglomerat în Arad fără să mai adăugăm şi camioanele ce vor transporta circa 1,7 milioane tone de materiale necesare autostrăzii Arad-Timişoara”, a explicat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.


Acesta a mai explicat că podul a fost construit  în circa o lună şi are  o  lungime de 100 de metri şi lăţime de 8,2 metri.
Reprezentanţii consorţiului executant al autostrăzii, au precizat faptul că s-au realizat până acum drumurile tehnologice necesare construcţiei centurii Aradului în regim de autostradă .


Actualul pod de pontoane va fi dezafectat în momentul în care unul dintre cele mai dificile puncte din autostrada Arad-Timişoara va fi finalizat. Este vorba tocmai despre un pod permanent peste Mureş care va fi amplasat în imediata apropiere a acestuia.


Executantul a mai declarat astăzi că traseul centurii Aradului în regim de autostradă este déjà marcat. ”Mai aşteptăm doar autorizaţia de construcţie pentru a începe lucrarea efectivă. Dacă o vom primi până la finele anului, vom considera că la noi a  venit Moş Crăciun”, a explicat reprezentantul consorţiului FCC-PORR. Acesta a mai adăugat că termenul de finalizare al centurii în regim de autostradă este vara lui 2011, termen ce va fi respectat.


Locuitori afectaţi


Locuitorii cartierului Alfa vor fi afectaţi de lucrrăile la această centură. "Aici vor fi lucrări ample, care, din păcate, îi vor afecta pe arădenii ce domiciliză aici, dar este un efort care va merita deoarece la final Alfa va deveni un al doilea centru al Aradului", a precizat primarul Aradului.


Acesta a mai explicat şi că viitorul pod va fi de fapt o lucrare de artă, asemănătoare cu cel mai recent pod  construit în Austria.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite