Podul Traian va beneficia de iluminat arhitectural şi va avea culoarea verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul a fost acoperit cu prelate de protecție
Podul a fost acoperit cu prelate de protecție

Podul Traian, va fi prima construcţie din Arad, care va avea culoarea verde și va beneficia de iluminat arhitectural pentru punerea sa în valoare. Toate acestea se vor întâmpla odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare.

În aceste zile, muncitorii efectuează lucrări de sablare a elementelor metalice. Reprezentanţii Primăriei spun că pentru operațiunile de nituire a fost adusă la Arad o echipă de muncitori din Botoșani, care au lucrat în cadrul CFR.

Prima veste bună este pentru pietoni, deoarece, în luna octombrie se va relua circulaţia pe unul dintre trotuarele de pe pod. Traficul autovehiculelor şi cel al tramvaielor a fost închis pe Podul Traian anul trecut, în luna iunie. Atunci au început lucrările în cadrul proiectului privind reabilitarea centrului istoric vechi al municipiului.

Constructorii spun că lucrările incluse în proiect constau în reabilitarea întregii suprastructuri metalice, refacerea ornamentelor de pe portal, a stâlpilor şi corpurilor de iluminat şi reabilitarea căii de rulare pentru autovehicule şi a liniilor de tramvai. 

Cap de ziar Adevarul Banat

Citeşte când va fi terminată întreaga lucrare, mâine dimineaţă, în Adevărul de Banat

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite