Podul Traian, la un pas de a fi finalizat. Autoritățile îi testează rezistența

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Arad va recepţiona lucrările de modernizare la Podul Traian, realizate din fonduri europene în cadrul proiectului „Reabilitarea Centrului Istoric Vechi al municipiului”. Înainte de a da însă drumul circulației, podul va fi testat.

Cu această ocazie va fi testată capacitatea de rezistenţă a podului, astfel, acesta va fi plin de tramvaie care vor circula de o parte şi de alta a podului. După testarea capacităţii de rezistenţă a podului, se estimează că în câteva zile se va da deschide circulația tramvaielor pe Podul Traian până în Aradul Nou.

„Vom face o serie de probe cu mai multe tramvaie care vor circula pe pod, pentru a vedea care este situaţia. Vrem să dăm cât mai repede drumul la tramvaie spre Aradul Nou”, a declarat Gheorghe Falcă.

Constructorii care au lucrat la reabilitarea Podului Traian au reuşit să finalizeze lucrările prevăzute în proiect cu câteva zile mai devreme decât termenele prevăzute, însă, traficul nu a putut putut fi reluat pe pod deoarece nu au fost finalizate racordurile la liniile de tramvai la coborârea de pe pod spre Aradul Nou, care se execută în cadrul proiectului de reabilitare a traficului urban cu bani de la BERD.

Traficul autovehiculelor şi cel al tramvaielor a fost închis pe Podul Traian anul trecut, în luna iunie, când au început lucrările în cadrul proiectului privind reabilitarea centrului istoric vechi al municipiului, iar Primăria a estimat că podul va fi refăcut în aproximativ nouă luni.

Podul Traian  va avea culoarea verde și va beneficia de iluminat arhitectural pentru punerea sa în valoare, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite