Producătorii de lapte de vacă pot depune cereri pentru subvenții în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

APIA Arad îi așteaptă pe cei care dețin vaci și produc lapte să depună cereri pentru acordarea subvențiilor. Ajutorul vine în mod special pentru cei aflați în zone defavorizate.

Pentru a beneficia de aceste subvenții, cei interesați, care dețin între două și 15 vaci, trebuie să depună la sediul central APIA pe raza teritorială unde își are exploatația, o cerere.

Reprezentanții APIA susțin că de acest sprijin beneficiază totți crescătorii de vaci, fie persoane fizice, juridice ori inteprinderi invidividuale sau familial, singurele condiții pe care trebuie să le îndeplinească fiind aceea ca ei să fie înregistrați în sistemul de administrare a cotelor de lapte, la serviciul specific din cadrul Centrului Județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și să fie înscriși în RNE a efectivului de vaci pentru care solicit ajutor specific annual. De asemenea condiţii sunt şi situarea sediului exploataţiei în zonele defavorizate şi comunicarea în scris, în termen de şapte zile lucrătoare de la data apariţiei, a oricărei modificări a informaţiilor declarate în cererea de plată, apărută între data depunerii şi data finalizării controlului la faţa locului.

Ajutorul de care vor beneficia este de maxim 250 de euro pe cap de animal.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite