Plimbat inutil prin mai multe spitale din vestul ţării, cu o baterie în stomac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Denis Roscos, de un an şi şapte luni, a fost aproape de moarte în urmă cu o lună. Părinţii lui Denis au făcut turul spitalelor din Vestul ţării şi din Ungaria, fără să poată fi ajutaţi. Doar medicii de la Cluj au reuşit să le salveze copilul.

Acum o lună, Denis, în vârstă de un an şi şapte luni, a înghiţit o baterie de mărimea unei monede, în timp ce se juca în camera lui. „Mi-am dat seama imediat că micuţul are ceva în gură, dar în momentul în care am încercat să-i scot obiectul, l-a înghiţit”, şi-a adus aminte Ana Roscos, mama copilului. De aici a început coşmarul familiei din Nădlac.

Soţii au sunat de urgenţă la medicul de familie care în primă fază i-a liniştit spunându-le că Denis nu are ce să păţească şi că va elimina obiectul la primul scaun.


Criză de aparatură


La doar câteva ore însă, băiatul a început să facă febră. „La ORL în Arad nu ne-au primit pentru că nu exista personal capabil să îmi salveze copilul. La Pediatrie, nu aveau aparatura necesară, aşa că am plecat cu o ambulanţă SMURD spre Timişoara”, a povestit mama copilului. Timp de mai bine de 13 ore, soţii Roscos s-au plimbat pe la două spitale din Timişoara, la unul din Szeged şi din nou la Arad, în timp ce starea copilului se înrăutăţea.

„Unde găseam medici specialişti, nu exista aparatură, la spitalele unde aveau aparatură, medicii erau în concediu sau intrau în tură abia a doua zi. În Ungaria am avut cel mai mare şoc. Medicii de la o clinică din Szeged nu ne-au primit pentru că eram români”, a explicat mama băieţelului. Medicii care l-au tratat pe Denis dau vina pe lipsa echipamentelor din spital.

„În cazul lui Denis nu am avut pensetă atât de subţire care ar fi putut pătrunde în esofagul lui. De 20 de ani de când lucrez în Spital, niciodată nu primim necesarul de instrumente pe care îl cerem de la Minister”, a declarat Anica Silaghi, asistentă şefă la secţia de Pediatrie II.

Denis a ajuns în cele din urmă la Cluj, unde a fost operat, iar bateria i-a fost scoasă din stomac. Abia astăzi Denis a fost externat din secţia ORL a Spitalului de Pediatrie din Cluj.

Esofagul copilului a fost ars, din cauza lichidului din baterie, până un medic l-a operat.
Ana Roscos, mama lui Denis

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite