Plan pentru oraş în 2010: fără TIR-uri şi fără cratere în şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul de la Micălaca ar putea fi reparat în şase luni
Pasajul de la Micălaca ar putea fi reparat în şase luni

Consilierii locali arădeni votează în ultima şedinţă din acest an proiecte de infrastructură. Legătura dintre Câmpul Liniştii şi centură şi refacerea pasajelor rutiere din municipiu sunt cele mai mari investiţii vizate de municipalitate pentru la anul.

Dezvoltarea zonei industriale Nord în ultimii ani a creat o adevărată provocare pentru locuitorii de pe străzile Poetului şi Agricultorilor, atât pentru cei din zona caselor, cât şi pentru zonele de blocuri. Câmpul Liniştii şi zona fostei gropi de gunoi a Aradului găzduieşte mai multe obiective industriale. Arădenii care locuiesc aici se simt însă terorizaţi de traficul greu care face legătura între aceste obiective.
„Ne crapă casele şi nu avem linişte defel. Dacă fac legătura direct cu centura, scăpăm şi noi de TIR-uri”,  a spus Ioan Toma, un locuitor din zonă. Liniştea şi comoditatea arădenilor care stau în „coasta” zonei industriale costă aproximativ trei milioane de euro, cel puţin aşa arată studiul de fezabilitate. Din aceşti bani se va reabilita carosabilul străzii Câmpul Liniştii şi se va construi legătura rutieră între Câmpul Liniştii şi Centura ocolitoare a Aradului, pe un traseu de 2,5 kilometri. Încă o veste bună pentru locuitorii de aici: odată cu aceste lucrări, se va reface şi canalizarea menajeră şi pluvială pe Câmpul Liniştii.

Refacerea pasajelor, încă 8 milioane de euro
Conform proiectului ce va fi votat azi de consilierii locali, pentru reabilitarea pasajului rutier Micălaca, este nevoie de peste14 milioane lei, în vreme ce refacerea pasajului de la Grădişte va costa aproape 16,9 milioane lei. Ambele proiecte ajung la aproape 8 milioane de euro, iar dacă vor fi aprobate, proiectele vor fi depuse pentru finanţare în Programul Operaţional Regional.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite