Arad: Pistă de canotaj pe banii constructorului autostrăzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Pistă de canotaj pe banii constructorului autostrăzii
Arad: Pistă de canotaj pe banii constructorului autostrăzii

PORR Technobau va transforma groapa din care va lua pământul pentru baza autostrăzii în lac artificial.

Constructorul bypass-ului a solicitat sprijin pentru asigurarea unei gropi de împrumut pentru excavarea pământului necesar terasamentului la varianta de ocolire a Aradului.

„Noi le vom pune la dispoziţie terenul, iar după excavare ei vor amenaja un lac artificial cu pistă de canotaj“, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Pista de canotaj va avea opt culoare, o lungime de 2.200 de metri şi o lăţime de 130 de metri, iar aici vor putea fi organizate competiţii de categoria A. Pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria Arad a cerut de la Ministerul Apărării Naţionale pentru domeniul public al oraşului aproximativ zece hectare de teren, unde a funcţionat un poligon militar. Totodată, constructorul PORR Tehnobau va executa şi lucrări de protejare a malului drept al Mureşului, iar consultanţa este asigurată de AN Apele Române.

Gata în trei ani

Pista de canotaj va fi dată în folosinţă în anul 2011, odată cu finalizarea centurii, şi va fi administrată de Federaţia Română de Canotaj. Câteva terenuri de sport şi baze de agrement, realizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad, vor apărea în apropierea pistei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite