Piețele arădene sunt invadate de comercianții cu marfă de Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumpărătorii se plâng că marfa din piețe nu e cea românească iar produsele țăranilor au devenit o raritate.Pe de altă parte, și țăranii duc adevărate lupte cu comercianții care importă  fructe şi legume din Turcia  vândute sub sigla ‘bio’.

Dacă până acum câţiva ani, produsele ţăranilor erau la mare căutare, acum ei nu mai sunt prezenţi pe piaţa arădeană decât ici-colo răsfiraţi. De cele mai multe ori clienții se plâng că sunt păcăliţi de comercianţii care spun sus şi tare că marfa e ba din Curtici, ba din Macea, deşi provenienţa e clară de la o poştă: Turcia.

Abia când ajung cu produsele acasă, clienții au surpriza ca acestea să fie seci pe dinăuntru iar gustul să lase de dorit.
„Nu prea mai vin ţăranii în piaţă. De multe ori, după ce cumperi fructele îţi dai seama că nu e aşa pentru că nu au nici un gust şi nici miez. Zici că vii aici să cumperi direct de la ţăran la o calitate mai naturală, dar când colo e doar o minciună”, a declarat nemulţumită Irina Crainic, o localnică a cartierului Aurel Vlaicu.

Producătorii autohtoni susțin și ei că odată ce piața a fost invadată de produsele din străinătate, clienții au devenit tot mai dificil de împăcat.

Citește mai multe despre acest subiect în ADS Săptămânal.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite