Pictor german găsit mort într-o baltă de sânge în propriul atelier de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dragostea pentru o femeie l-a făcut să-şi pună capăt zilelor. Terapeutul de artă şi artistul plastic, Ansgar Heilig, de 45 de ani  a fost găsit duminică, mort într-o baltă de sânge în atelierul de pictură, unde şi locuia. 

Pictorul german, care lucra de câţiva ani ca voluntar la o fundaţie din Arad, nu a mai fost văzut de câteva zile de către vecini.  Bărbatul a fost găsit cu un cuţit alături, iar in zona inimii avea doua urme de injunghiere.

„Posibil să fie vorba de o sinucidere, dar numai în urma autopsiei putem exclude orice altă variantă”, a spus procurorul criminalist Florin Roman, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Colegii pictorului sunt şocaţi de vestea morţii lui. Aceştia spun că Ansgar Heilig era tot mai deprimat după ce în urmă cu câteva luni s-a despărţit de iubita sa, voluntar şi ea în aceaşi fundaţie.

,,Era un om deosebit. Un volunatar, care a dat totul şi nu a cerut nimic. Aşteptăm să vedem cu adevărat ce s-a întâmplat. Nu ne vine să credem”, spune Nora Blauth, preşedinta fundaţiei Integra, care se ocupă cu ajutorarea copiilor cu dizabilităţi.

Verdict în cazul pictorului găsit mort: suicid

Ansgar Heilig s-a sinucis. Cel puţin aşa a reieşit în urma autopsiei . Odată cu moartea lui, bărbatul a devenit un mister. Deşi este de şase luni voluntar la fundaţia Integra, şi a participat la diverse acţiuni,  reprezentantii acesteia spun ca nu au multe date despre pictor şi nici măcar nu sunt convinşi că acesta este numele lui adevărat. Ei spun doar că a fost un om bun. „

Cetăţeanul german locuia într-un apartament situat pe strada George Cosbuc din Arad, unde avea şi atelierul de pictură. „Bărbatul a fost găsit decedat în locuinţa sa. Cadavrul a prezentat două plăgi înjunghiate în zona inimii, iar cuţitul era alături. Nu sunt urme de răvăşire în apartament, iar uşa era încuiată pe dinauntru. S-a constatat că a fost sinucidere. Aşteptăm să vedem cine îl va înmormânta. Fosta iubită sau familia din Germania”, spune

Florin Roman, procuror criminalist. Ansgar Heilig s-a stabilit în urmă cu cinci ani în judeţul Arad, unde a lucrat ca voluntar pentru o asociaţie de caritate din localitatea Ţipari. Acolo a avut o relaţie sentimentală cu o femeie, până în toamna anului trecut, când acesta s-a mutat la  asociaţia Integra. Între timp, femeia l-a părăsit, iar el nu şi-a mai putut reveni în urma despărţirii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite