Petrecăreţii puşi la zid de noul program de linişte absolută la blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrecăreţii, dar şi cei care execută lucrări de reamenajare în incinta blocurilor sunt puşi la zid de modificările aduse la legea ordinii şi liniştii publice. Noul program de linişte are 11 ore, faţă de zece, cât era înainte.

"În ultimii ani a crescut frecvenţa şi durata lucrărilor de modernizare a apartamentelor, iar fixarea repausului în timpul amiezii vizează nu atât liniştea cetăţeanului, cât servirea mesei de către cei aflaţi la lucru, care, în linii mari, coincide cu cea a celorlalţi locatari”, a spus Vasile Arion, vicepreşedintele Uniunii Locale a Asociaţiilor de Locatari Arad.

Astfel, pentru a evita desele conflicte, în special acolo unde se lucrează la reamenajarea apartamentelor, a fost modificat şi programul de linişte din timpul zilei.

„Faţă de vechiul program (22.00-06.00 şi 15.00-17.00), noul program de linişte oferă locatarilor două ore în plus dimineaţa (22.00-08.00). În timpul zilei în schimb programul de linişte s-a redus la o singură oră (13.00-14.00) tocmai pentru fluidizarea lucrărilor de reamenajare”, a spus Arion.

Conform noii legi, „constituie contravenţie tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 şi 13.00 – 14.00, de către orice persoană prin producerea de zgomote, sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţie de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora”.

Mai mult de atât, noua lege sancţionează şi localuri sau restaurantele din vecinătatatea blocurilor care pot perturba somnul locatarilor.

„Amenda prevăzută de lege este cuprinsă între 500 şi 1.500 de lei”, a mai spus Arion.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite