Arad: Petiţie online împotriva pomilor ucigaşi de pe marginea drumului (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Petiţie online împotriva pomilor ucigaşi de pe marginea drumului (SONDAJ)
Arad: Petiţie online împotriva pomilor ucigaşi de pe marginea drumului (SONDAJ)

Arădenii cer tăierea arborilor, după accidentul de ieri de pe DN7, în care un pom a curmat o viaţă. Unul dintre pasagerii maşinii implicate în accident se recuperează după operaţia în urma căreia a rămas fără un picior.

Arădenii sunt de părere că tragedia de pe DN7 ar fi putut fi evitată dacă în locul arborilor bătrâni care cedează la vijelii ar fi fost plantaţi pomi tineri. „Chiar nimeni nu uită să verifice cât sunt de bătrâni copacii de pe marginea drumului şi să-i înlocuiască? Să se ia urgent această măsură, să nu mai moară oameni”, a declarat Ştefan Kiss.
Marcel Mic, profesor de biologie din Arad, a explicat că pomii plantaţi pe marginea drumului au rolul de a proteja drumurile pe timp de ninsoare. „Toţi copacii seculari care pot fi uşor doborâţi de vânt trebuie înlocuiţi”, a susţinut Marcel Mic.
Pentru a atrage atenţia Guvernului, a fost iniţiată o petiţie online care va fi înaintată Guvernului. Cine doreşte să se taie copacii de pe marginea şoselelor poate să voteze pe adresa http://www.petitieonline.ro/petitie-p65534048.html.

Se recuperează după accident
Bulgarul Rumalinov M., de 40 de ani, se recuperează acum după operaţia pe care a suferit-o ieri după accident şi în urma căreia a rămas fără un picior. Bărbatul le-a spus medicilor că nu a văzut în viaţa lui o furtună atât de mare şi că a crezut că e vorba de un uragan. „Pacientul se recuperează după intervenţia chirurgicală în urma căreia i-a fost amputată gamba stângă. Starea sa este stabilă”, a declarat Ana Aconi, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe.
Şoferul autoturismului, Simeon G., a murit după ce o creangă a copacului prăbuşit peste maşina pe care o conducea i-a străpuns pieptul. Familia bulgarului va veni la Arad pentru repatrierea cadavrului.  Cei doi bulgari, însoţiţi de alte patru persoane se îndreptau spre vama Nădlac şi doreau să ajungă în Occident, la muncă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite