Peştele va fi nelipsit de pe masa de Revelion a arădenilor şi în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii s-au apucat de gătit peştele
Bărbaţii s-au apucat de gătit peştele

Tigăile arădenilor au început de pe acum să sfârâie încă de pe acum. De această dată este vorba despre prepararea peştelui şi a curcanului. Toţi spun că de ani de zile de pe masă nu lipsesc preparatele din peşte.

Cum cei mai buni bucătari sunt bărbaţii, ei sunt şi cei care vor prepara astăzi bunătăţile.

,,Pentru a nu ne prinde Anul Nou cu bucatele nepreparate, ne-am apucat de pe acum să le pregătim. Doamnele din viaţa noastră au început să se aranjeze, în timp ce noi mai stăm câteva ore la bucătărie”, spune Petru Igant.

Un alt arădean spune că prepară peşte, deoarece se spune că dacă consumi acest produs în noaptea dintre ani o să îţi meargă bine ca peştelui în apă.

,,Prepar ştiucă şi somn. Bucăţile de peşte le condimentez, le dau prin făină de mălai şi le prăjesc în tigaie. Apoi fac un mujdei de usturoi şi stropesc peştele cu lămâie”, spune Tudor Popescu.

Mulţi arădeni au spus că vor consuma salata de peşte. Pentru aceasta este nevoie de macrou afumat, două cepe roşii, o lămâie şi ulei de măsline. Cei mai mulţi, însă au preferat să cumpere peşte congelat din supermarket-urile arădene, deoarece este mult mai ieftin.

,,Nu avem un buget aşa de mare, dar nici nu renunţăm la peşte. Am luat ce a fost mai ieftin”, spune Gabriel Pop. 

De asemenea, oamenii îşi pun în această seară solzi de peşte în portofel pentru a avea noroc la bani.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite