Peste zece arădeni au rămas fără dreptul de port şi folosire a armelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste zece arădeni au rămas fără drept de port şi folosire a armelor. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

Aceştia spun că în perioada primelor trei luni din 2010, la nivelul IPJ Arad, au fost constatate 23 infracţiuni privind regimul armelor şi muniţiilor şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, 13 infracţiuni privind regimul materialelor explozive.

De asemenea, au fost indisponibilizate 17 arme din care, 9 arme letale (8 pentru vânătoare, 1 de tir sportiv cu glonţ), 8 arme neletale (7 arme neletale pentru tir sportiv cu aer comprimat şi 1 de autoapărare cu bilă de cauciuc), 117 cartuşe de diferite calibre, 700.958 obiecte pirotehnice,  26 capse şi 21 m liniari fitil detonant.

De asemenea, în cadrul activităţilor întreprinse de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au fost aplicate 8 contravenţii, în valoare totală de 4.750  lei.

„Pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pentru 10 arădeni s-a luat măsura complementară de suspendare a dreptului de port şi folosire arme şi muniţii, iar în 3 cazuri, de revocare a dreptului de port şi folosire arme şi muniţii”, spune inspector principal, Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

În prezent, în evidenţele IPJ Arad se află, 4511 persoane fizice care deţin arme, din care 2396 sunt deţinători de  arme letale.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite