Peste două milioane de lei pentru noua sesiune a programului „Casa Verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia din 2011 a programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, denumit popular ,,Casa Verde’’ va debuta la 1 iunie.

Arădenii trebuie să ştie că programul este destinat exclusiv persoanelor fizice, care îşi pot depune dosarul de finanţare nerambursabilă la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad. Scopul programului este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.

Pentru anul 2011 bugetul alocat judeţului Arad pentru acest program este de peste două milioane de lei. Programul constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare şi pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice; până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv aparate de aer condiţionat.

În cadrul Programului, poate aplica solicitantul care îndeplineşte următoarele condiţii: este persoană fizică care îşi are domiciliul pe teritoriul României; este proprietar sau coproprietar al imobilului pe sau în care se implementează proiectul; imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică; nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare; în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului.

Nu se acordă plăţi în avans şi se finanţează cheltuielile eligibile efectuate după semnarea contractului de finanţare nerambursabilă. Persoanele fizice interesate să aplice în cadrul Programului pot consulta Ghidul de finanţare disponibil pe site-ul AFM: www.afm.ro sau site-ul APM Arad: http://apmar.anpm.ro secţiunea Programe, Proiecte.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite