Peste 80 de unităţi de învăţământ din judeţul Arad nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcoloar Judeţan Arad fac public stadiul autorizării sanitare a  unităţilor de învăţământ. Astfel, la începutul anului şcolar 2011-2012, din totalul de 473 de unităţi şcolare un număr de 85 de unităţi sunt neautorizate.

Este vorba despre un procent de 17,9%. Aceste unităţi de învăţământ îşi vor depune dosare în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.
În cazul a  388 de unităţi şcolare, adică un procent de 82,10%,  situaţia se prezintă astfel: cu autorizaţie sanitară - 268, autorizate cu program de conformare - 56 şi în curs de autorizare - 64.

Prof. Mirela Aldescu, inspectorul şcolar general spune că motivele privind neautorizarea sunt: lipsa apei curente sau potabile, grupuri sanitare tip latrină, număr insuficient de grupuri sanitare raportate la numărul de elevi, număr insuficient de ţâşnitori sau lucrări de reabilitare în curs.

„Pentru unităţile şcolare neautorizate s-au dispus măsuri pentru depunerea dosarului de autorizare cu program de conformare, astfel încât, în timpul cel mai scurt unităţile şcolare împreună cu autorităţile locale să remedieze deficienţele”, spune Mirela Aldescu.





Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite