Peste 500 de arădeni și-au pierdut ajutoarele pentru încălzire în urma controalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulți dintre arădeni au fost eliminați de pe lista celor trebuiau să beneficieze de ajutor pentru încălzire  din diferite motive. În timp ce unii și-au declarat eronat adresa de domiciliu, alții au făcut greșeli în ceea ce privește veniturile sau proprietățile. Este posibil ca unii dintre ei să fie puși în situația de a restitui sumele obținute pe nedrept statului.

În urma controalelor desfășurate de Ministerul Muncii, au ieșit la iveală numărul persoanelor  nevoiaşe depistate ca fiind beneficiare pe nedrept a ajutorului pentru încălzire. Astfel, în urma celor 285 de anchete sociale, 121 de beneficiari s-au trezit fără banii daţi de stat pentru încălzire. La aceştia se mai adaugă alte peste 400 de persoane beneficiare pe nedrept, depistate în urma verificărilor din acest an. Anchetele au scos la iveală mai multe diferențe între venituri, creşteri de venituri, declaraţii eronate la capitolul venit şi proprietăţi.

În ceea ce priveşte numărul ajutoarelor pentru sprijinirea familiei, acordate la Arad, numărul acestora este relativ mic, şi anume 219, un număr de 40 fiind sistate în urma unor diferite nereguli depistate.

În acest an, potrivit datelor provenite de la Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară din Arad, în acest an, nu mai puţin de 8.856 de arădeni au solicitat ajutoare pentru încălzire. Dintre aceştia, un număr de 8.419 cereri depuse au primit aviz pozitiv din partea autorităţilor, pentru acordarea ajutorului de la stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite