Peste 20 de persoane din Arad au racolat zeci de minori sub promisiunea unui loc de muncă în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT, Biroul Teritorial Arad au reuşit ieri să prindă o grupare suspectă de săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de persoane şi minori.

Din cercetările efectuate de către poliţişti au fost identificate 23 persoane, toate din judeţul Arad, care recrutau persoane sub promisiunea falsă a unui loc de muncă în Spania.

Ulterior, persoanele transportate  în Spania erau obligate să muncească, sub ameninţare, banii astfel obţinuţi fiind însuşiţi în totalitate de către membrii grupării. Numărul victimelor  identificate până în prezent este de 32, între acestea fiind şi minori.

În cadrul operaţiunii de prindere şi tragere la răspundere penală a membrilor grupării infracţional organizate, aflaţi pe teritoriul Romaniei, s-au efectuat perchezitii domiciliare, la locuinţele a şase dintre suspecţi. Cei şase suspecţi, B. Sorin, C. Gheorghe, C.  Ioan, I. Reghina, I.  Constantin, V. Liviu, toţi din judeţul Arad, au fost reţinuţi   pe bază de ordonanţă de reţinere, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite