Peste 2000 de arădeni s-au înscris pentru a participa, contra cost la recensământul populației. Instruirea lor începe de săptămâna viitoare.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au încheiat înscrierile pentru arădenii care au intenționat să fie recenzori. Portivit reprezentanților Prefecturii Arad, s-au stabilit deja și împărțirea sectoarelor pentru recensământul la nivelul întregului județ iar săptămâna viitoare vor avea loc instructajele cu cei înscriși.

Astfel, potrivit autorităților, la centrul de instructaj din Arad se va realiza instruirea a 1.237 de recenzori, din care, 904 din municipiu şi alte zeci, din 16 localităţi apropiate Aradului, în perioada 28 -30 septembrie. Centrul de instructaj Pecica are 135 de recenzori, iar cel de la Lipova, 250, în cele două urmând să se deruleze instruirea pe data de 26, respectiv 27 septembrie. Instruirea a 228 de recenzori, la centrul din Chişineu – Criş se va realiza în data 26 septembrie, iar a 302 recenzori la centrul din Ineu, pe data de 29 septembrie. Nu în ultimul rând, la centrul de instructaj Sebiş vor fi instruiţi pe data de 28 septembrie 229 de recenzori.

Amenzi usturătoare

Recensământul populaţiei şi locuinţelor, programat pentru 20-31 octombrie 2011, aduce amenzi usturătoare cetăţenilor care refuză să răspundă. Aceştia pot fi amendaţi cu până la 5.000 de lei. Persoanele care lipsesc de acasă la data recesământului vor fi înregistrate de către recenzori pe baza informaţiilor primite inclusiv de la vecini şi preot, conform unei hotărâri de Guvern care vizează modul de organizare a recensământului.
Recenzorii se vor putea folosi şi de surse indirecte de colectare a datelor, persoanele absente temporar de la domiciliu urmând să fie înregistrate pe baza datelor furnizate de la celelalte persoane din locuinţă, vecini, preot sau primărie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite