Peste 150 de porci au fost confiscaţi de către comisarii Gărzii Financiare Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Financiare Arad confiscat peste 150 de porci, la PTF Nădlac. Porcii au fost confiscaţi de la o societate care era dată în consemn la frontieră. Cei 153 de porci, având o greutate totală de 16.393 de kilograme, valorează aproximativ 66.000 de lei.

Cei de la Garda Financiară spun că animalele confiscate au fost expertizate de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad şi s-a stabilit că transportul acestora respectă normele veterinare în vigoare.

„În urma analizei bazelor de date informatice, comisarii Gărzii Financiare Arad au constatat că firma beneficiară era dată în consemn la frontieră pentru nereguli anterioare. Suplimentar, s-a constatat că în cursul anului 2011 această societate a efectuat activităţi comerciale în valoare de peste două milioane de euro, fără să achite taxele pe valoare adăugată aferente. Marfa va fi valorificată conform prevederilor legale, iar contravaloarea va constitui venit la bugetul de stat”, spune Sorin Cirţi, comisar şef secţie al Gărzii Financiare Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite