Persoanele care beneficiază de ajutor social pot alege mâncare în loc de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii care beneficiază de ajutor social pot să renunţe la banii care li se cuvin, în schimbul mesei servite la Cantina municipală. Această opţiune este cuprinsă într-un proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului Consiliului Local Municipal Arad.

Astfel, beneficiarii de ajutor social care se încadrează în acest proiect sunt cei cu familii cu peste 4 copii în întreţinere, persoanele cu handicap sau aflate în pensie de invaliditate, persoane incapabile să se gospodarească singure.

De asemenea, printre beneficiari se pot regăsi şi persoanele care au calitatea de asigurat social, alta decât cea de beneficiar de ajutor social.

„Cei care doresc să facă această schimbare trebuie să îşi stabilească resedinţa, în termen de 30 de zile calendaristice de la depunerea dosarului, la locuinţa declarată ca fiind de domiciliu”, se arată în proiect.

 Persoanele şi familiile care locuiesc în municipiul Arad, în zone cu construcţii realizate ilegal, fără a avea la bază documentaţia de urbanism prevăzută de legislaţia în vigoare şi fără a avea vreun drept de proprietate sau de folosinţă a terenului, vor avea obligaţia să depună la dosar o adeverinţă eliberată de secţia de Poliţie în a cărei circumscripţie se află zona, care să ateste faptul că locuiesc la adresa indicată.

Aceste zone cuprind străzile Sezătorii, Ileana Cosânzeana, Muşeţel, Aprodu Purice, Socului, Giordano Bruno, Haşdeu, Baba Novac, Henri Coanda, Tarafului (case) şi Mărului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite